На цьому наголосила в. о. Міністра аграрної політики та продовольства України Ольга Трофімцева під час обговорення дорожньої карти з розвитку ягідництва в контексті зміцнення експортного потенціалу українських виробників та переробників ягідної продукції, яку разом з галузевими Асоціаціями презентував проект International Trade Centre (ITC), повідомляє прес-служба МінАПП.
«Дорожня карта – це стратегічний рамковий документ, який відображає подальший розвиток галузі в середньо- та довгостроковій перспективі як з точки зору експортної орієнтованості, так і з розвитку внутрішнього ринку», – зазначила Ольга Трофімцева.
Розроблена секторальна дорожня карта направлена на зміцнення експорту ягідної продукції, зміцнення інституцій в Україні, стратегічного підходу Уряду до підтримки розвитку галузі. Також, вона допоможе дрібним вітчизняним виробникам ягід у досягненні своїх цілей з комерційного розвитку підприємств та підвищення конкурентоспроможності і експорту через виконання санітарних, фітосанітарних заходів, технічних стандартів, проведення сертифікації, вдосконалення інфраструктури та підвищення рівня знань у виробників про сучасні технології.
Крім того, під час обговорення окремо було звернуто увагу на питання збільшення споживання ягід дітьми в навчальних шкільних та дошкільних закладах, а саме зафіксувати це на загальнонаціональному рівні.
За результатами зустрічі було домовлено, що за кожним напрямом дорожньої карти будуть створені робочі групи, до яких можуть долучитися усі зацікавлені.