Українцям не вистачає залізничних квитків – опитування

16 Липня 2015 16:02
mynizhyn.com

mynizhyn.com

«Укрзалізниця» заявляє, що для задоволення потреб пасажирів, на літній період було призначено 14 додаткових поїздів, та забезпечено більше 1 млн місць лише на липень. Однак, українці все ж скаржаться на брак квитків”

Літо – час відпусток та подорожей. Найчастіше, громадяни для поїздок країною обирають найзручніший та найбільш демократичний по ціні транспорт – залізничний. Однак, хоч залізничники і готуються до літнього «буму» поїздок, певний дефіцит залізничних квитків все ж спостерігається.

Хоча, за повідомленням «Укрзалізниці» на літній період компанія призначила 14 додаткових потягів та збільшила періодичність курсування для деяких цілорічних поїздів.

«У найбільш популярних південному та західному напрямках на сезон літніх відпусток Укрзалізниця призначила курсування 14 додаткових поїздів. Ними можуть скористатися пасажири, які прямують на відпочинок до південних курортів – Одеси, Миколаєва, Бердянська, Херсона, Генічеська, або на захід нашої країни – до Львова та Ужгорода», – наголошують в Укрзалізниці.

Крім цього, компанія лише на липень забезпечила більше 1 млн місць, з яких вільними залишились менше половини.

«Пасажирам, які прагнуть відпочинку на морському узбережжі, запропоновано 503 тис. місць у поїздах південного напрямку. З них 261 тис. місць – у напрямку Одеси, 113 тис. місць – у напрямку Азовського моря, ще 130 тис. місць запропоновано подорожувальникам до Херсонщини», – зазначили в «Укрзалізниці».

У західному напрямку забезпечено 519 тис. місць, з яких для подорожей у Львівську область передбачено 266 тис. місць, у Івано-Франківську – 40 тис. місць, Закарпатську – 87 тис. місць.

Крім цього, залізничники наголошують, що створили комфортні умови для перевезення на відпочинок організованих груп дітей.

«Для цього на залізницях сформовані спеціальні поїзди, які призначаються за окремими замовленнями в залізничних касах. Як повідомлялося раніше, з початку літа Укрзалізниця перевезла дитячими поїздами майже 4 тисячі школярів», – заявили в «Укрзалізниці».

Однак, «Україна Комунальна» вирішила поцікавитись у своїх читачів «Чи доводилося їм стикатися із діфитом залізничних квитків цього літа?»

Опитування проходило в період з 6 по 13 липня на електронних шпальтах «України Комунальної». І ось які результати ми отримали.

Левова частка опитаних українців – 65% зазначають, що в тій чи іншій мірі зіштовхувались із браком залізничних квитків. Зокрема, 36% респондентів зазначили, що квитки майже не можливо придбати. Ще 17% повідомили, що проїзні документи доводиться замовляти заздалегідь. Дефіцит квитків у південному напрямку відмітили 6%, ще стільки ж заявили, що через відсутність квитків, довелося вибрати інший вид транспорту. Однак, надуманою цю проблему вважають 12% респондентів. Ще 23% опитаних не стикалися з цією проблемою, адже не користуються залізничним транспортом.