Джаред Кох — відомий американський дієтолог — представив список найбільш шкідливих харчових продуктів.
Сучасний стиль життя з його малорухомістю, яка доходить до гіподинамії, і проблемами з вагою — ожирінням — формує нас зсередини. У більшості випадків ці два важливих моменти і визначають наше здоров’я.
Перші позиції рейтингу найшкідливіших харчових продуктів займають консервовані продукти.
Далі йдуть м’ясні вироби, які пройшли оброблення. Така їжа може містити лікарські препарати (антибіотики) і різні добавки — підсилювачі смаку та ароматизатори. Особливо це стосується копченого або солоного м’яса, термін виготовлення якого часто складно встановити.
Сюди ж можна віднести смажені вироби: приготування їжі на соняшниковій олії призводить до появи в їх складі канцерогенів. Загальна калорійність таких страв значно підвищується.
Третє місце займає маргарин, який містить велику кількість різних кислот, які негативно впливають на роботу судин.
Четверте місце — соєві продукти, виготовлені з генномодифікованої сої, і картопля, яка була оброблена пестицидами.
П’яте місце — штучні підсолоджувачі, які підвищують ризик розвитку онкозахворювань. Підсолоджувачі, які використовують у виготовленні цукерок, льодяників та мармеладу, набагато шкідливіші, ніж шматок торта. До їх складу входить велика кількість штучних барвників та ароматизаторів.
Солодке завжди можна замінити сухофруктами, цукор — медом. Вони принесуть велику користь вашому здоров’ю.
Віддайте перевагу простіше приготованим стравам і їжі, яка пройшла мінімум обробки.