На Дніпропетровщині чоловік провалився під лід і потонув

4 Січня 2016 13:39

1423486420_big_34981У п’ятницю, 1 січня, 2016 року в 8:00 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про нещасний випадок у Софійському районному центрі: на центральному ставкою при переході по льоду провалилася під лід і потонув місцевий житель. Про це повідомляє прес-служба ГСЧС Дніпропетровській області.

За повідомленням на місце надзвичайної події приїхали рятувальники. Вони дістали утопленика з глибини 2,5 метра і доставили його на берег. Загиблим виявився чоловік 1970 року народження. Тіло потонулого без слідів насильницької смерті передане працівникам судово-медичної експертизи.

 

Як рятуватися, якщо провалилися під лід. Перше: почати контролювати ситуацію і прийти до тями від шоку. Треба постаратися заспокоїтися і почати регулювати дихання.

Потрібно активно діяти, щоб не задубіли і не відняло руки і ноги. Ногами потрібно активно ворушити. Руками схопитися за край ополонки. Якщо край льоду підмитий, треба постаратися обломити його кількома ударами ліктя, захищеного одягом. Потім, постаратися зафіксуватися руками, як можна далі на льоду і підтягнутися, паралельно працюючи ногами. Так ви ляжете на край льоду грудьми і зможете вибратися.