Комісар Ради Європи з прав людини ознайомився з ситуацією щодо переселенців у регіоні

3 Грудня 2014 13:50

      _1_141760680054612-3D2EКомісар Ради Європи з прав людини Нільс Муйжніекс відвідав Дніпропетровськ. Про це повідомляє сайт ОДА.

          Під час зустрічі з керівництвом області було зазначено, що останнім часом на Дніпропетровщині кількість переселенців з Донецької та Луганської областей    значно         збільшилася.
Люди залишають Донецьк і Луганськ, і перші дві області, які їх зустрічають, – це Дніпропетровська і Запорізька.

       На сьогодні в регіоні зареєстровано близько 44 тис біженців. Зараз ведеться повторна перереєстрація цих людей. На Дніпропетровщині організована система, при якій кожна сім’я переселенців може отримати грошову компенсацію. Крім того, працює низка благодійних фондів, які забезпечують цих людей теплим одягом, харчуванням та ін.

        Проте, регіон завжди радий будь-якій допомозі, яку готове надати міжнародне         співтовариство.
Нільс Муйжніекс розповів, що основна мета зустрічі – отримати офіційну інформацію щодо переселенців в регіоні з перших вуст.
«Моя головна турбота – це ситуація з біженцями. Мені важливо дізнатися все можливе про ситуацію в Луганську і Донецьку, говорити з людьми, які тут і найкраще знають ситуацію на сході, щоб я міг розповісти про це світу, не тільки в Раді Європи, а й міжнародним ЗМІ, і нашим партнерам в Європі, – сказав він. –                     Біженців дуже багато і, напевно, буде ще більше. Дуже складне завдання – якось допомагати їм. Найголовніше, що всі працюють разом: і волонтери, і громадські організації, і місцева влада, і центральна влада, і міжнародні організації».

Джерело: сайт ОДА