Марсіанське життя допоможе знайти сіль

24 Лютого 2016 12:22

images (5)Відкриття солоної води на Марсі стало одним з найважливіших проривів в пошуках інопланетного життя за останні кілька років. Але поки вчені і космічні агентства планували місії з вивчення марсіанської води, нове дослідження дійшло припущення, що набагато більше уваги слід приділити саме солі, пише інтернет-ресурс Iflscience.

Згідно астробіологам Альфонсо Давілу та Дірку Шульце-Макушу з університету штату Вашингтон, вкриті сіллю висушені рівнини могли бути місцем проживання останніх форм марсіанського життя, і майбутні місії повинні бути спрямовані на вивчення цих областей.

У своїй роботі біологи досліджують ймовірність пристосування і виживання простих бактерій в сухому середовищі після того, як вода на Марсі пішла під землю. Поступове збільшення кількості солі та ультрафіолетового випромінювання, а також сухість, вбили би більшість найпростіших організмів.

Потенційне існування життя в сольових відкладеннях є цікавою перспективою для розгляду. Якщо життя адаптувалася до складних марсіанських умов, то в невеликих солоних річках на екваторі Червоної планети досі могли зберегтися живі бактерії.

Джерело: bublbe.com