Студент створив юриста-бота, який допомагає виграти у судах

25 Лютого 2016 13:32

Terminator_T-800_armed19-річний британський студент Стенфорда Джошуа Броудер створив бота-юриста, який за півроку роботи виграв справ на майже 3 мільйони доларів. Минулого року Броудер запустив сайт DoNotPay, який допомагав користувачам оскаржувати несправедливі штрафи за парковку. Потім він зробив ще один крок, створивши комп’ютерну програму, яка допомагає людям у різних юридичних труднощах, пише Meshable.

Робот працює так: спочатку ставить користувачу серію питань, а коли інформації вже досить і за умови, що у користувача є законні підстави для апеляції, генерує текст для апеляційного документа. За чотири місяці роботи сайт заощадив користувачам близько 2 млн фунтів (близько $3 млн).

Програма вміє комбінувати фрази та шукати ключові слова. Якщо робот ніяк не може допомогти користувачеві, він пропонує зв’язатися з розробником напряму.

Послугами робота скористалися близько 86 000 користувачів, причому 40% стверджують, що змогли виграти справу (середній розмір штрафу становить близько 60 фунтів).

Джерело: infokava.com