Низький уклін, вічна пам’ять і слава! У Дніпропетровську відбулися урочистості, присвячені 71- ій річниці завершення другої Світової війни

9 Травня 2016 19:06

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Сьогодні ми згадуємо безсмертний подвиг переможців, вшановуємо ветеранів та інвалідів війни, ветеранів трудового фронту, пам’ять полеглих воїнів.
9 травня – це той день, коли ми віддаємо шану людям, на чию долю випали буремні роки Великої Вітчизняної війни та боротьба за свободу своєї Батьківщини.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Ми пам’ятаємо про подвиг людей, чиї мужність, витривалість та сила духу дали нам можливість жити та працювати.
На вшанування пам’яті загиблих та з нагоди 71-ї річниці завершення другої Світової війни у обласному центрі відбулися урочистості.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

У заході, разом з ветеранами, брали участь учасники АТО, представники обласної та міської влади, депутати, активісти. Дніпропетровці цілими сім’ями прийшли урочисто покласти квіти до меморіального комплексу Вічної Слави, що у обласному центрі.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

За виключенням затримання сімох порушників під час урочистостей, загалом святкування відбулися у спокійній обстановці. Наявність великої кількості поліцейських на вулицях вселяла впевненість у безпеці.
– Ми схиляємо голови перед подвигом наших батьків і дідів. Наш святий обов’язок – передавати з покоління в покоління нетерпимість до війни, – сказав заступник голови Дніпропетровської обласної ради Мгер Куюмчян.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Цей день назавжди залишиться символом героїчного минулого, величі духу. Стійкість, мужність і самовідданість старшого покоління на полях битв і на трудовому фронті – істинний приклад патріотизму для нащадків.
Пам’ять про них непідвладна часу, як непідвладна часу любов до Батьківщини. Так було і буде завжди – і через десять років, і через сто, і через століття. Обов’язок нинішніх поколінь – бути гідними продовжувачами справи переможців, що врятували і зберегли нашу країну прекрасною і квітучою. Адже немає більшої цінності, ніж радість життя на вільній землі!

Віра Касьянова.