Яскраві барви сонячного літа

21 Червня 2016 17:12

IMG_3910З приходом літніх канікул активне життя школи не закінчується. Адже на базі закладів освіти відкрили свою роботу пришкільні табори відпочинку з денним перебуванням.
Так, із 2 червня в закладах відпочинку увагою досвідчених педагогів-вихователів, психологів, керівників гуртків вже охоплено понад 1500 дітей Широківського району. Школярі з радістю поспішають відвідати табори, бо знають, що там цікаво проведуть свій час, досхочу повеселяться з друзями, збагатяться новими враженнями.
Відкриття I табірної зміни почалося з традиційної лінійки. Із девізом «Прощавай навчання час – табір вже чекає нас» діти зі щирими посмішками та веселим настроєм зустріли літні канікули. Для учнів різних вікових категорій було проведено конкурси малюнків на асфальті «Діти малюють мир», змагання між загонами на кращу емблему та речівку, святкові дискотеки.

????????????????????????????????????

З метою забезпечення змістовного дозвілля дітей у таборах відпочинку з денним перебуванням відділом освіти райдержадміністрації спільно з відділом культури, туризму, національностей та релігій райдержадміністрації, районного Будинку дитячої творчості та ДЮСШ заплановано проведення майстер-класів різного спрямування, спортивних ігор та естафет «Веселі старти», товариських зустрічей з волейболу та футболу, театралізованих вистав за участю акторів та аматорів районного театру.
Педагогами розроблено плани роботи з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей, інтересів та здібностей вихованців. Відповідно до якого протягом I табірної зміни у пришкільному таборі «Горішок» (Широківська СЗШ №1) проведено виховний захід «Ми за здоровий спосіб життя». Вихованці закладу «Сонечко» (Широківська СЗШ №2) у рамках Дня цивільної оборони побували на екскурсії в пожежній частини. Школярам Широківської СЗШ №1 проведено екскурсію до зоологічного музею Криворізького педагогіного університету. Діти взяли участь у цікавій вікторині, переможців якої за сприяння депутата обласної ради Дмитра Зубрія нагороджено квитками на прем’єру фільму «Аліса в Задзеркаллі». Дітвора табору «Невгамовні» (Олександрівська СЗШ) у розважальному конкурсі «Аквагрим» мали змогу перевтілитися у своїх улюблених кіно-, мультгероїв. Спортивні ігри й естафети, майстер-клас із танців, екскурсії на конеферму – все для вихованців табору «Червона калина» (Калинівська СЗШ). В ескурсійних поїздках у Ботанічний сад та в сосновий ліс взяли участь учні табору «Веселка» (Новоселівська СЗШ). Опісля вони відпочили на лоні природі з учнями Криворізьких шкіл № 4 та № 95.
Крім того, цьогоріч у всіх пришкільних закладах відпочинку працюють мовні табори. В яких вчителі продовжують поглиблювати знання дітей з іноземних мов.
Вихователі дошкільних навчальних закладів району також подбали про забезпечення успішного літнього відпочинку дошкільнят. Так, з дітлахами проведено ряд виховних і розважальних заходів, ігор, естафет за участю клоунів та казкових героїв.
Колесо табірного життя набирає обертів. Дітей чекають нові захоплюючі подорожі, зустрічі, змагання. Побажаймо ж нашій дітворі зростати в мирі та злагоді, набиратися сил і міцніти під час літніх канікул. Відпочивайте, радійте кожному усміхненому дню!

Газета “Вісник”