Юні таланти Дніпропетровщини презентували XVI випуск збірника “Собори наших душ”

26 Грудня 2014 20:27

_1_14196170725330-A9CУсі матеріали у збірці присвячені 200-річчю від дня народження Тараса Шевченка. Своє бачення творчого та життєвого шляху сина українського народу школярі вмістили у три блоки. Загалом до створення чергового примірника «Соборів» долучилися 96 авторів. Про це повідомляє  сайт ОДА.

За право потрапити до списку почесних авторів «Соборів наших душ» на початку року змагалися понад тисячі обдарованих школярів області. Відбіркові етапи проводились у номінаціях «Поезія», «Проза», «Живопис», «Нетрадиційний живопис», «Графіка», «Комп’ютерна графіка», «Академічна музика» та «Популярна музика».
XVI збірник «Собори наших душ» складається з трьох частин. Тут розміщені роботи юних літераторів, художників і композиторів. Найбільший блок складається з понад 60 літературних доробків. У книзі можна знайти також різні гравюри і музичні твори.
Презентацію збірки провели у Дніпропетровському будинку вчителя. У ході урочистостей учасники зібрання декламували та виконували поетичні і музичні твори. Також для всіх гостей презентації пройшов показ відеофільму «Живим та ненародженим». Авторами стрічки є Highlights multimedia production і Криворізький зразковий художній колектив театральної студії «Лицедії».

Джерело: сайт ОДА