Перший історико-культурологічний фестиваль «СЕРЦЕ ВЕЛИКОЇ СКІФІЇ»

21 Червня 2016 17:37

2kRxtcqK2AkЗ 20 по 30 червня нікопольська влада разом з активною громадою міста проводить ряд заходів, присвячених 45-річчю знахідки поблизу Нікополя (у кургані Товста Могила) Золотої Пекторалі Борисом Мозолевським та 80-річчю самого археолога.

9eKpuqN3WnIТак, у Нікополі пройшов перший фестиваль, присвячений нашим великим предкам – скіфам. Це справжній прорив для Нікополя!

CIgbT9ZSNlMВсі розуміють, щоб підняти наше історичне надбання та запросити гостей зі всієї України та всього світу до нас у гості – потрібно багато-багато зусиль. І ми всі такі різні, об’єднались та провели для цього дуже кропітку роботу. Тому складний пазл, як жили, що їли-пили, як одягалися, як воювали мешканці Великої Скіфії історики, а спеціалісти за ними слідом, збирали по крихіткам протягом багатьох років: їздили у архіви, малювали ескізи орнаментів, житла, одягу, взуття – все це шили, розмальовували; розробляли декорації, виготовляли; писали вірші, сценарії; презентували, переконували, запрошували гостей, вкладали свої кошти, час та багато-багато іншого… І ось тепер нікопольці побачать більш-менш цілісну картинку стародавнього життя.

Була проведена масштабна робота для того, аби зараз візуалізувати життя наших предків.

CUsFYooh_gIНа фесті можна було побачити мешканців Скіфії, з якими всі охочі могли сфотографуватися. Відвідувачі могли власноруч зробити золоту пектораль, щоправда не із золота, створити скіфський костюм та дізнатися, які орнаменти були модні у ті часи. Юні археологи провели розкопки у пісочному кургані, аби знайти давні скарби. А гурмани покуштували страви, зроблені за старовинними рецептами. Ті ж, хто відчуває у собі дух воїна, спробували себе на силу та спритність у стрільбі з луку, штовханні ядра. ГО «Прихист» приготував колоритний етно-банер, біля якого проведено цілу серію історичних ігор.

Vo9AwvFjlJsУ день фестивалю відкрився 10-денний скульптурний симпозіум «СКІФІЯ, СКІФ та Я», присвячений скіфській тематиці. До Нікополя завітали скульптори з різних міст, аби створити тематичні керамічні скульптури.