Завтра у Дніпропетровську зазвучить унікальна скрипка 18 століття.

26 Грудня 2014 20:48

 _1_14196189309744-46D8Про історію скрипки Страдиварі, на якій 27 грудня зіграє для мешканців Дніпропетровщини, всесвітньо відомий музикант Валерій Соколов розповів під час прес-конференції. Про це повідомляє  сайт ОДА. 

«Цей інструмент дуже особливий. Він належить до ранньої-середньої епохи роботи Антоніо Страдиварі – 1703 року. У Страдиварі є так званий «золотий період». Інструменти цього часу відрізняються і за зовнішнім виглядом, і за звучанням. Вони мініатюрніші за розміром і мають більш темний колір, – розповів Валерій Соколов. – У неї дуже великий потенціал. Особливо, якщо на ній дійсно пристосовано грати. Тому що скрипка дуже примхлива і індивідуальна, як і інші скрипки такого рівня».
За словами музиканта, старовинний інструмент належить приватній особі у Франції і видається на користування на певну кількість років.

Валерій Соколов грає на ній близько 7 років.
«7 років тому я не хотів грати на цьому інструменті. Бо знав, що ті руки, які у мене були тоді, не розкрили б усього потенціалу. Якщо руки і голова “не на місці», то потенціал інструменту не розкривається. Потрібно просто відчути його дух, – зазначив він. – Я постійно працюю над своєю технікою, щоб пристосуватися. Тому що у цих скрипок унікальний тембр. Він і є особливістю цього інструменту».

 

Джерело: сайт ОДА