На поліпшення життя переселенців на Дніпропетровщині німці виділять 6 млн. грн

14 Липня 2016 18:44

14684923322988Відкрито конкурс проектних пропозицій. Його оголосило Німецьке товариство GIZ за підтримки Дніпропетровської ОДА. Спробувати свої сили запрошуються об’єднані територіальні громади, комунальні підприємства та громадські організації області. Проекти повинні бути спрямовані на поліпшення життя переселенців і приймають громад. За результатами конкурсу оберуть десять кращих ідей. На втілення кожної виділять до 600 тисяч гривень.

«За два роки Дніпропетровщина дала притулок 100 тисяч переселенців. Сім’ям з Донбасу надають допомогу державні установи, координаційні центри і волонтерські організації. Але проблеми ще залишаються. Вирішуємо їх спільно з європейськими партнерами. Один з них – німецька компанія GIZ. Сьогодні вона презентує грантовий конкурс для територіальних громад. Вони мають можливість отримати грант і поліпшити послуги для населення. Виграють як переселенці, так і приймають громади », – підкреслив глава регіону Валентин Резниченко.

Конкурсні проекти повинні бути певної тематики. Вітаються ідеї, які покращать послуги в медицині, культурі, спорті, дозволять організувати центри дозвілля, арт-майданчика, коворкінг. У залік підуть тренінги, семінари, конкурси, які будуть допомагати переселенцям адаптуватися на новому місці.

Детальні умови конкурсу – за посиланням.

Заявки на участь надсилайте в електронному вигляді до 5 серпня 2016 року у адресу olga.kosianchuk@giz.de. Обсяг – не більше 5 МВ в форматі MS Word.

Відберуть десять кращих. Від GIZ переможці отримають професійну та фінансову допомогу. Бюджет кожного проекту – до 600 тисяч гривень. На реалізацію проектів – два місяці.

У Вербковской об’єднаної територіальній громаді вже визначилися, який проект представити на конкурс.

«Наша громада дала притулок 230 переселенців. Цей конкурс – реальний шанс поліпшити їхні умови проживання. Хочемо привести в порядок покинутий районний будинок творчості, щоб він став культурним центром як для переселенців, так і для жителів громади. Впевнена, у нас є всі шанси на перемогу. Ми беремо активну участь в подібних конкурсах. Завдяки їм вже маємо сучасний медичний центр. Я вірю в такі проекти », – каже сільський голова Вербковской об’єднаної територіальної громади Любов Холоденко.

Дніпропетровщина – вдалий приклад плідної співпраці з Німецькою GIZ в різних сферах – енергоефективності, зеленої економіки, допомоги переселенцям.

«Німеччина солідарна з Україною в складний час, – підкреслив заступник Генерального консула Німеччини Петер Шмаль. – Підтримка людей, які постраждали від конфлікту на Донбасі, – одна з ключових завдань. Федеральний Уряд країни, волонтерські організації постійно стежать за ситуацією і надають допомогу. В Україні були побудовані сім модульних містечок, п’ять з яких – на Дніпропетровщині. У минулому році Німеччина виділила 18 мільйонів євро на проекти з гуманітарної та психосоціальної підтримки переселенців. У 2016-му сума збільшиться до 22,4 мільйона ».

За словами Генерального консула Німеччини, його країна буде і надалі підтримувати переселенців і сприяти врегулюванню конфлікту на Сході.