На Дніпропетровщині водій «переплутав» Криворізький район з Кіровоградською областю

19 Жовтня 2016 12:03

perevizniki_marshrutok_uzhgorod_mukachevo_vidmovlyayut_v_pil_gah_uchasnikam_bojovih_dij_viideo_preview_mediumНа Дніпропетровщині продовжують стежити за роботою водіїв приміських і міжміських маршруток. Допомагають в цьому GPS-датчики, встановлені в кожному авто. Про порушників і відмінників останнього тижня – в рейтингу відділу транспорту Дніпропетровської ОДА.

Порушником останнього тижня став водій «ПІВНІЧТРАНС», який працює на маршруті «Дніпро – Новомосковськ». Під час однієї з поїздок водій автобуса № АЕ 8116 ВХ розігнався до 140 кілометрів на годину.

Відзначився і його колега – водій маршрутки № АЕ 0539 АА. Працівник «ПІВНІЧТРАНС» «сплутав» Криворізький район з Кіровоградською областю. Чоловік повинен був відправитися з Дніпра в Кривий Ріг, заїхавши в село Девладове. Але відправився в місто Бобринець Кіровоградської області.

За перевищення швидкості та порушення схеми маршруту обидва водії отримали попередження про звільнення.

«Дніпропетровська облдержадміністрація продовжує контролювати якість пасажирських перевезень на міжміських та приміських маршрутах. Допомагає супутникова система навігації – в кожній маршрутці встановлені GPS-датчики. За 4 місяці такої роботи виявили понад 30 водіїв-порушників, двох – тимчасово відсторонили від роботи, чотирьох – звільнили », – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

Відмінники останніх семи днів – водії автопідприємств «Пушкарне», «Автодрайв», «Рубель», «Скабелко» і «Одіума Престиж». Автобуси цих перевізників їздили за графіком, не перевищували швидкість і не змінювали маршрути.

Дані про роботу пасажирського транспорту в області надходять і на громадську платформу Easyway. На сайті пасажири можуть дізнатися, коли під’їде потрібний автобус, скільки машин працює на лінії і чи довго чекати наступної маршрутки.

На Дніпропетровщині понад 200 приміських і 240 міжміських маршрутів. На них працює понад 800 машин.