У Дніпрі зловили подружню пару фальшивомонетників

24 Жовтня 2016 17:50

9У Дніпрі оперативники департаменту захисту економіки затримали подружжя-фальшивомонетників. Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Дніпропетровській області.

Поліцейські зафіксували близько 30 фактів збуту фальшивок. Подружжя друкували фальшивки номіналом 500 гривень, не виходячи з дому. Під час обшуку поліцейські вилучили 7500 фальшивих гривень і більше 18 000 доларів США.

Подружжя, жителі міста Дніпро, у власному будинку організували «монетний двір». Для друку фальшивих банкнот їм знадобилася комп’ютерна техніка і спеціальний папір. Друкували виключно банкноту номіналом 500 гривень. Надалі підробкою розплачувалися в торгових точках: на місцевих ринках, великих торгових центрах і невеликих кіосках.

Подружжя поширювали «липові» гроші не тільки на території регіону, а й в інших областях. Вони придбали транспортний засіб вартістю 15 тис. грн, за яке розрахувалися фальшивими банкнотами. Діяла група протягом 5 місяців.

Під час санкціонованого обшуку правоохоронці вилучили 7500 гривень з ознаками підробки (купюри номіналом 500 гривень), комп’ютерну техніку, банківські картки, а також гроші та майно, придбані за підроблені гроші. Крім того, 18 800 вилучено доларів США, 1,5 тисячі тридцять євро і 6000 гривень.

Стаття 199 (Виготовлення, зберігання, придбання, перевезення, пересилання, ввезення в Україну з метою використання при продажу товарів, збуту або збут підроблених грошей, державних цінних паперів, білетів державної лотереї, марок акцизного податку або голографічних захисних елементів) Кримінального кодексу України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі.

За друк фальшивих грошей подружжю загрожує до 7 років тюремного ув’язнення.