У Дніпрі перекрили канал постачання анаболіків і психотропних речовин

26 Жовтня 2016 12:09

147746635966Співробітники Управління по обслуговуванню Дніпропетровської та Запорізької областей Департаменту протидії наркозлочинності Національної поліції України провели обшук в квартирі одного з жителів Дніпра. Про це повідомляє прес-служба відомства.
Як з’ясувалося, чоловік фасував і реалізовував через інтернет анаболічні стероїди, а також підконтрольні сильнодіючі лікарські психотропні речовини.
Під час оперативних заходів у нього вилучили пакети з речовиною сибутрамін, яке за своєю дією схоже на метамфетамін, а також популярні серед важкоатлетів нандролон, тестостерон енантат, Туринабол і інші подібні препарати іноземного походження.
Крім цього виявлено близько тисячі пластикових флаконів з наклейками до них, на який були написи метандиенон, станозолол, Туринабол, параболан. Підпільний «спортивний фармацевт» зберігав їх для виготовлення і збуту вигаданої марки анаболічних стероїдів, в тому числі підконтрольних сильнодіючих лікарських засобів.
Збут психотропної речовини сибутрамін і вищевказаних сильнодіючих лікарських засобів правопорушник здійснював за допомогою інтернету в тому числі в соцмережах і по Skype. Оплата за реалізовані підконтрольні сильнодіючі засоби здійснювалася на електронні гаманці і власну пластикову картку одного з комерційних банків.
Доставка споживачам по всій Україні здійснювалася за допомогою популярної кур’єрської служби.
Загалом за цінами «чорного» ринку вилучене оцінюється на суму близько 100 тисяч гривень.
Проводяться заходи щодо встановлення джерела поставки заборонених препаратів збувальникам.
Відкрито кримінальне провадження за статтею 321 Кримінального кодексу України, максимальна санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.