Жителям Дніпропетровщини нагадують, як уберегтися від пневмонії

10 листопадаа 2016 15:10

14787787174404Не поспішаєте до лікаря, коли з’являється застуда з кашлем? Даремно, так як це може бути пневмонія. Вона не щадить ні дітей, ні дорослих, може призвести до тяжких ускладнень і навіть смерті. Як не захворіти, напередодні Всесвітнього дня боротьби з пневмонією розповіли в Дніпропетровському обласному центрі здоров’я.

Найчастіше пневмонію викликає інфекція. Щоб вона не затримувалася в дихальних шляхах, корисно робити спеціальну гімнастику. Прості вправи допомагають покращувати вентиляцію легенів. Досить регулярно робити глибокі вдихи і видихи, можна надувати повітряні кульки. Рекомендується і масаж.

Чи не придушуйте свій імунітет. Відмовтеся від надмірного вживання алкоголю і куріння. Через тютюну легені гірше протистоять інфекції. Імунітет зміцнять відпочинок, регулярні фізичні вправи, здорове харчування

Намагайтеся уникати контакту з хворими, які не переохолоджуватися. Уважно стежте за станом свого здоров’я, не нехтуйте візитом до лікаря. На прийом слід записатися, якщо з’явилися головний і м’язовий біль, слабкість, жар і озноб, кашель, біль у грудях при диханні або кашлі. Лікування, розпочате на ранній стадії пневмонії, допоможе уникнути важких ускладнень.

Всесвітній день боротьби з пневмонією відзначається щорічно 12 листопада.