П’ятьом вченим Дніпропетровщини присуджені премії Президента України

22 листопадаа 2016 13:38

14798106982178Президент Петро Порошенко присудив премії молодим ученим. Серед кращих – двоє вчених Національного гірничого університету і троє – Придніпровської державної академії будівництва та архітектури. Всього преміями відзначили 94 молодих вчених України в галузі науки і техніки. Про це повідомили в департаменті освіти і науки Дніпропетровської ОДА.

У Національному гірничому університеті вітають кандидатів технічних наук Василя Лозинського і Павла Саїк. Вони отримали винагороду за роботу «Наукове обґрунтування технології відпрацювання тонких вугільних пластів свердловинної підземної газифікацією».

Автори визначили оптимальні параметри роботи підземного обладнання, а також дали практичні рекомендації щодо раціональної відпрацювання запасів вугілля. Очікувана економія від розробки – близько 115 тис. Грн щомісяця.

Президент України преміював також кандидатів технічних наук Придніпровської державної академії будівництва та архітектури Максима Колесникова, Ольгу Лихачова та Віталія Марченко. На високу оцінку удостоєна робота співавторів – «Нелінійне деформування і випинання поздовжньо стиснутих циліндричних оболонок з істотно вираженим неоднорідним напружено-деформованим станом».