У Дніпрі з’явився новий апарат для боротьби з пухлинами

22 листопадаа 2016 18:00

14798230258838У радіологічному корпусі обласного онкодиспансеру встановили новий апарат для променевої терапії. Сучасне пристрій дозволяє боротися з пухлинами. При цьому не пошкоджує навколишні тканини і органи.

«Лікарні Дніпропетровщини продовжують отримувати сучасне обладнання. У цьому році в обласних медзакладах стало більше томографів, ангіографів, рентгенів, апаратів штучного дихання. Без уваги не залишився і радіологічний корпус. Тут встановили новий апарат для променевої терапії. Щодня необхідні процедури на ньому проходять до десяти пацієнтів », – розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

Апарат для контактної променевої терапії MultiSource бореться з раковими пухлинами. Він призначений для пацієнтів з внутрішньою хворобою, максимально діє на пухлину і мінімально – на навколишні тканини і органи.

«Встановлюємо пацієнтові ендостатів. Це спеціальні трубки для підведення радіоізотопного препарату. Робимо знімки в форматі 2D, визначаємо точне розташування пухлини, плануємо оптимальну дозу випромінювання, підключаємо до системи і починаємо процедуру. Весь процес займає близько години », – розповіла завідуюча відділенням променевої терапії Наталія Скляр.

За останні 2 роки в радіологічному корпусі онкодиспансеру в Дніпрі встановили понад 50 одиниць сучасного медобладнання – від аналізаторів до рентгенівських систем.

Щорічно в радіологічному корпусі онкодиспансеру лікуються понад 600 осіб.

У цьому році 20 лікарень Дніпропетровської області вже отримали 78 одиниць сучасного медобладнання. Закупівля триває.