Як уникнути ГРВІ

30 листопадаа 2016 14:04

1423219553_how-common-are-food-allergiesЯк зігрітися і уникнути ГРВІ в перші холоди, розповіли в Обласному центрі здоров’я.
«Одягайтеся, як« капуста ». Замість одного товстого светра краще надягти кілька легких. Між шарами одягу зберігається повітря, який допомагає утримувати тепло. До того ж, якщо стане жарко, зможете зняти одну з кофт і не спітнієте. Обов’язково носіть шапку і рукавички. Вибирайте правильну взуття. Чи не підійдуть тісні чоботи, які перешкоджають нормальному кровообігу. В холоду краще не носити сережки – вони швидко охолоджуються і сприяють обмороженню мочок.
Вживайте калорійну їжу. Перед виходом на вулицю добре поїжте – це дасть організму додаткову енергію. На довгу прогулянку беріть з собою термос з гарячим чаєм. На вулиці постійно ворушити пальцями рук і ніг. Кровообіг прискориться – вам буде тепліше. У вітряну погоду користуйтеся захисним, а не зволожуючим кремом », – нагадують про прості правила в центрі здоров’я.
Також фахівці рекомендують не пити алкоголь на морозі. Гірше кров циркулює і при палінні на морозі. Як наслідок – кінцівки стають більш вразливими до холоду.
Особливу увагу під час холодів – дітям і літнім людям. У них гірше терморегуляція, тому і схильність до переохолодження більше.