У школярів розпочалися зимові канікули: водіїв Дніпропетровщини просять бути уважнішими на дорогах

30 Грудня 2016 12:53

photo_55На Дніпропетровщині, як і по всій Україні, у школярів почалися зимові канікули, тому на вулицях стало більше маленьких учасників дорожнього руху. Граючи, діти нерідко забувають про обережність, тому водіям слід бути уважнішими.

Як свідчить статистика, під час канікул значно збільшується ризик травмування дітей на дорозі в результаті ДТП. Тому, в прес-службі відділу безпеки дорожнього руху УПД ГУНП в Дніпропетровській області власників авто під час канікул бути уважнішими до юних учасників дорожнього руху. Варто пам’ятати і про те, що рух транспорту ускладнюється погодними умовами.

Батьків просять дотримуватися правил безпеки для транспортування маленьких пасажирів: не перевозити дітей на передньому сидінні авто, не забувати пристебнути дитину ременем безпеки, встановити спеціальне дитяче автокрісло.

Правоохоронці також просять водіїв бути особливо обережними під час руху поблизу ігрових майданчиків і місць відпочинку (парки, сквери, стадіони і т.д.), а також при появі поблизу проїзної частини маленьких пішоходів. Поведінка дитини важко передбачити, він може несподівано вибігти на дорогу. У дворах рухайтеся з мінімальною швидкістю, будьте дуже уважні при здійсненні маневрів на внутрішньодворових територіях, при проїзді пішохідних переходів. Пам’ятайте, що діти дуже рухливі й імпульсивні, багато хто з них не вміють передбачати небезпеку і правильно оцінювати дорожню ситуацію.

Не забувайте і про короткому світловому дні – подбайте, щоб на одязі малюка була присутня яскрава деталь, або зафіксуйте на ній світлоповертаючий елемент. Обов’язково нагадайте дітям правила переходу дороги і про необхідність неухильного дотримання правил дорожнього руху.