Енергія добра

17 Січня 2017 10:36

IMG_2603У житті кожної успішної людини настає момент, коли вона усвідомлює: треба не тільки брати від життя, але й віддавати. І це усвідомлення переростає у потребу, без якої себе вже не мислиш. Так було і в житті Гілала Міргасановича Ісаєва. Ставши успішним господарем на п’ятихатській землі, разом з тим, він відчув бажання допомагати іншим.
DSCN7591Гілал Ісаєв – син азербайджанського народу, але вважає Україну своєю другою батьківщиною. Адже саме тут він, як справжній чоловік, збудував дім, посадив дерево, виростив сина. Та й називають п’ятихатці його Геннадієм Михайловичем.
Бути своїм для людей означає для нашого героя тільки одне – бути корисним їм. Для цього його наділили мандатом довіри жителі П’ятихатського району, коли обрали в обласну раду від ВО «Батьківщина». За тісної співпраці Гілала Ісаєва з головою Дніпропетровської обласної адміністрації В. Резніченком, головою Дніпропетровської обласної ради Г. Пригуновим та головою обласної організації ВО «Батьківщина» А.Ульяхіною втілюються у життя всі депутатські програми та проекти розвитку району. Наприклад, надано обласну субвенцію, у розмірі більше 1 млн грн., на капітальні ремонти даху Холодіївського та Лозоватського Будинків культури. Дякуючи такій співпраці в район надійшла субвенція з обласного бюджету на виконання доручень виборців депутатом обласної ради в розмірі 270 тис. грн. Ці кошти Гілал Ісаєв розподілив, згідно заяв та звернень жителів району. 15220238_381058362227028_7303385694213824107_nНа довготривале лікування, ліки для онкохворих, оперативне втручання депутатом виділено – 120,8 тис. грн. На матеріальну допомогу людям, які опинилися у складних життєвих умовах, на підтримку об’єктів соціально-культурної сфери району – виділено 149,2 тис.грн. Також 63, 2 тис. грн. отримало м. Жовті Води.
PART_1484578685217Оскільки Гілал Ісаєв – сам з багатодітної родини, то його найперша турбота – про дітей П’ятихатщини. Тому за рік своєї депутатської роботи він чимало зробив для них. Зокрема, за кошти обласної субвенції було придбано 9 мультимедійних проекторів для учнів трьох міських шкіл, а також для Вишнівської, Холодіївської, Лихівської, Жовтянської та Миколаївського НВК. Крім цього, було вручено ноутбуки вихованцям Пальмирівської ЗШІ-ІІ ст. та дитсадка №3 «Ластівка» (м. П’ятихатки). Також, завдяки старанням депутата обласної ради у Лихівській та Саврівській школах встановлені нові вхідні двері, настелено новий лінолеум у Комунарівській школі, замінені на пластикові вікна в Івашинівському дитячому садочку та в Вишнівській ЗШ І-ІІІ ст.
Багато власних коштів виділяє Гілал Ісаєв для вирішення проблем громади. Для шкільного автобуса Лихівської ЗШ було придбано два акумулятори, для покращення навчально – виховного процесу у школі – принтер. До минулих новорічних свят депутат облради зробив гарні подарунки Виноградівському НВК – музичний центр, та Чистопільській школі – комплект меблів.
Саївка 1Саме завдяки спонсорській підтримці Геннадія Михайловича стала можливою участь вихованців районної школи мистецтв у конкурсах і фестивалях. Гілал Ісаєв – бажаний гість не тільки в школах району. Адже щороку до новорічних та різдвяних свят солодкі подарунки від нього отримує малеча всіх дитячих садочків П’ятихатщини.
Цей чоловік, як ніхто інший, знає, що найцінніше в житті людини – здоров’я. Тому й прагне допомагати медичним закладам району. Так, глибоко вдячна йому головний лікар П’ятихатської ЦРЛ Н. Дрімко за новий лінолеум у терапевтичному відділенні та євро двері на суму 35 тис. грн. – у клініко-діагностичному центрі, за кошти на ремонт автомобіля швидкої допомоги в сумі 70 тис. грн. Цю допомогу Гілал Ісаєв надав з власних коштів.
15037241_375419049457626_8538528028249578850_nЩе 10 років тому цей автомобіль швидкої допомоги з’явився в П’ятихатській ЦРЛ завдяки Юлії Володимирівні Тимошенко. Багато життів було врятовано колективом швидкої допомоги, завдяки змозі швидко приїхати за викликом пацієнтів. Потім довгий час машина просто стояла без ремонту. Потрібної суми просто не знайшлося.
Крім того, на депутатські кошти куплено меблі у Зорянський ФАП, а також придбано необхідні запчастини для автомобіля Лихівської АЗПСМ.
15085701_375414296124768_7766087480227861788_nуже вдячні депутату голова П’ятихатського РО ТОВ «Червоного хреста» С.В. Колесник за виділені кошти на принтер та ксерокс. З нагоди святкування Дня працівників культури було виділено кошти на придбання принтеру для районного будинку культури.
Сотні людей у різних куточках П’ятихатщини вдячні депутату Ісаєву за конкретну підтримку та адресну допомогу, яка була надана з власних коштів.
Пальмирівська громада на власному прикладі переконалась, що депутат дотримується слова. Він не тільки пообіцяв, але й придбав новий водяний насос для водокачки та станцію управління насосним агрегатом. Холодіївська громада, чиї землі орендує його КСП «Каспій», знаходиться під особливою опікою депутата. Він виділяє кошти на ремонт сільської школи, а ще із задоволенням завжди дарує новорічне свято для старих і малих. Торік для своїх холодіївців Гілал Ісаєв організував не тільки гарний концерт, але й святковий стіл і навіть феєрверк. Сільська рада щиро вдячна йому за партнерство у співфінансуванні проекту створення у сільському Будинку культури сучасного центру дозвілля, де було б цікаво усім жителям, незалежно від віку.
IMG_2604Учасники ліквідації аварії на ЧАЕС, які мешкають у районі, дякують депутату за його вклад у впорядкування Пам’ятного знака чорнобильцям у райцентрі. Він потурбувався і про те, щоб у Чистопільському сільському клубі з’явився сучасний музичний центр. Також для ремонту самого клубу були закуплені всі необхідні будівельні матеріали.
Працівниці ДНЗ№3 «Малятко» (м. П’ятихатки) не втримались від слів вдячності на адресу Гілала Ісаєва, висловили їх у районній газеті, подякували за візит депутат до їх дитячого закладу напередодні свята 8 Березня.
Та й справді, скільки людині треба для щастя? Зовсім мало – трохи уваги і душевного тепла. А цього в депутата Ісаєва вистачить на всіх.
IMG_0940– Це саме та людина, яка справді не на словах, а на ділі підтримує тісні зв’язки з кожним виборцем, – з приємністю відмічає пенсіонер із с. Долинське Володимир Сємцов. І чоловік знає про що говорить, адже якось звернувся до депутата за допомогою, і той не змусив довго її чекати. Тож пересічний мешканець села переконався на власному прикладі, що слова цього депутата не розходяться з ділом.
Як людина глибоко віруюча, Гілал Ісаєв надає допомогу релігійним громадам. Надано фінансову допомогу на будівництво нового храму релігійної громади «Воздвиження Чесного Животворящого хреста», яка складає 40,0 тис. грн. Також за зверненнями інших релігійних громад надано фінансову допомогу майже на 30 тис. грн.
Щороку на храмовий день храму Іоанна Богослова в с. Липове Гілал Міргасанович дарує цінні подарунки. Цього року депутат допоміг придбати меблі та необхідне обладнання для трапезної храму.
13445752_305032823162916_2367737025583315761_nКрім того, допомогу від Гілала Ісаєва отримали і релігійні громади з інших регіонів України, які зверталися до нього з таким проханням. Про свою благодійну діяльність, що теж вираховується немалими сумами, Ісаєв взагалі не розповідає, говорить: те, що йде від серця, не потребує публічності.
Дружина Ісаєва, Олена Петрівна, яка є депутатом районної ради, розділяє прагнення чоловіка допомагати іншим і завжди підтримує його в усіх добрих справах. Вона – його перший помічник в організації та проведенні районних свят, у яких завжди бере участь їхнє господарство. Крім великої поваги одне до одного, це подружжя єднає почуття милосердя та співпереживання за тих, хто потрапив у біду.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Його команда – це команда однодумців. Бо і голова районного осередку ВО «Батьківщина» Олена Літвінова, і помічник депутата Лариса Савченко – люди активної життєвої позиції, котрі завжди підтримують Гілала Ісаєва, котрий вже не мислить себе без того, аби щодня творити добро, допомагати іншим.