5 гуртожитків Дніпропетровщини для переселенців отримали нові меблі та техніку

2 Лютого 2017 16:28

Нові меблі та техніку отримали 5 гуртожитків Дніпропетровщини, які були реконструйовані для переселенців на кошти ЄС. Вони розраховані на півтисячі місць.Про це повідомляє прес-служба Дніпропетровської ОДА.

«Дніпропетровщина однією з перших почала приймати переселенців. Питання про їх розселення – став одним з головних. Команда ДнепрОГА вирішувала його спільно з європейськими партнерами. Встановлювали модульні містечка, реконструювали старі функціонуючі будівлі, знаходили місця в гуртожитках. У 2015-му ЄС допоміг реконструювати 15 гуртожитків для переселенців і облаштувати меблями 10 з них. Все необхідне ще для 5 гуртожитків встановили в цьому році завдяки допомозі німецької урядової організації «GIZ», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

Гуртожиток професійно-технічного училища №48 в Новомосковську стало одним з учасників проекту ЄС та GIZ. 15 років приміщення стояло в занедбаному стані. Тепер тут новий ремонт і сучасні меблі з побутовою технікою.

«Ми стали учасниками проекту ЄС та GIZ. У 2015 році наш гуртожиток реконструювали, в 2016-му сюди заїхали перші сім’ї. Тепер встановили нові меблі та техніку. У нас повністю заселений 4 поверх і частина третього. Загалом гуртожиток розрахований на 32 кімнати », – розповідає директор ПТУ №48 Володимир Бурлаков.

Ніна Воронкова одна з перших, яка заселилася в гуртожиток. Жінка переїхала з Донецька майже відразу, коли почалися обстріли. На Дніпропетровщині близьких родичів у жінки немає, тому облаштовуватися довелося самостійно.

«Я спочатку жила в одному з санаторіїв області. А потім дізналася, що можна заселитися до цього гуртожитку. Тут хороші умови. Є всі необхідні комунікації. Познайомилася з сусідами. Зараз ми вже як одна сім’я », – каже переселенка Ніна Воронкова.

У гуртожитку є все необхідне: нові ліжка, зручні матраци, постільна білизна, шафи, столи, стільці, пральні машини, холодильники та електричні плити.

Нові меблі та техніку в цьому році отримали 5 гуртожитків у Новомосковську, Славгороді, Вільногірську, Жовтих Водах та Кам’янському. Вони розраховані майже на півтисячі переселенців. Це результат спільної роботи Дніпропетровської ОДА, фонду «Допомога Дніпра» і німецької урядової організації «GIZ». У 2015 ці гуртожитки були реконструйовані за підтримки Європейського Союзу.

«З початку військового конфлікту Дніпропетровщина взяла найбільшими перепонами переселенців. Вважаємо, що головне – дати цим людям дах над головою. Допомагаємо Дніпропетровщині в цьому. І співпраця буде продовжена », – зазначив керівник проекту GIZ Майк Маттес.