Кіберполіція попереджає про небезпечні групах в соцмережах

14 Лютого 2017 11:09

Департамент кіберполіції Національної поліції України повідомляє про виявлення в соціальних мережах небезпечних груп, в яких дітей доводять до самогубства.
Про це повідомили в прес-службі ГУНП України.
Відзначається, що подібні суїцидальні спільноти називаються «Море китів» і «Тихий дім». Тому у всіх прихильників «моря китів» і «тихих будинків» на особистих сторінках зображені відео або малюнки з літаючими китами.
«Для того, щоб вступити в такі групи, потрібно подати заявку для вступу в неї і написати певний текст у себе на сторінці. Якщо адміністрація групи затвердить кандидатуру, то буде проведено невелике психологічне вивчення особистості і її готовності до самогубства через спілкування в чаті.
Наступне повідомлення буде з завданням (опис завдання, і час, який надається на його виконання). Виконання кожного завдання, потрібно фіксувати на фото або відео. На кожне завдання надається обмежений час. Якщо учасник не встигає його виконати, то його виключають з групи. Всього дається 50 завдань ( «квестів») (в фейковий спільнотах – від 13 до 50 «квестів», це залежить від адміністратора).
Адміністратор групи схиляє дитини до виконання завдань (квестів), причому практично всі завдання передбачають нанесення дитині власноруч каліцтв або заподіяння болю. Всі ці «квести» в обов’язковому порядку знімаються на відео », – відзначили в поліції.