У Дніпрі бортпровідник передавав “ДНР” дані про розташування техніки ЗСУ

3 Квітня 2017 16:34

У Дніпрі судитимуть бортпровідника авіакомпанії, який передавав ДНР дані про розташування авіаційної військової техніки підрозділів українських військових в зоні проведення військових дій на Донбасі. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Дніпропетровської області.

Прокуратурою області направлено до суду обвинувальний акт щодо бортпровідника однієї з авіаційних компаній України за сприяння діяльності терористичної організації ДНР (ч. 1 ст. 258-3 КК України).

Було встановлено, що в липні 2014 року обвинувачений, працюючи бортпровідником авіаційної компанії, збирав інформацію про дислокацію, чисельність, оснащенні та рух авіаційної техніки підрозділів Збройних сил України на території міжнародного аеропорту в Дніпрі. Надалі зловмисник за допомогою мобільного телефону передавав дані представнику терористичної організації ДНР для використання її в підготовці і проведенні терористичних актів на території України.

Відносно обвинуваченого проводилося спеціальне досудове розслідування, так як він знаходиться за межами підконтрольної України території.

Зараз судовий розгляд кримінального провадження триває.

Санкцією вказаної статті передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 8 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.