На Дніпропетровщині школяра жорстоко побили однокласники

6 Квітня 2017 16:28

В Верхівцево жорстоко побили 14-річного підлітка. Поліція підозрює в скоєнні злочину його однокласників.
Як повідомляє прес-служба ГУНП Дніпропетровської області, потерпілого ударили цеглиною по голові, побили, після чого нанесли кілька ударів ножем. Приводом для жорстокого нападу став комп’ютер 14-річного школяра, про який жертва неодноразово розповідав в школі.
Пораненого хлопчика на підлозі виявив сусід. Він повідомив про подію в поліцію і викликав швидку допомогу. Хлопця доставили в лікарню, де діагностували ножове поранення шиї, грудей і легенів.
Через кілька годин поліція затримала підозрюваних у злочині підлітків. Їх доставили у відділення поліції і допитали. Хлопці зізналися, що спланували напад на однолітка заздалегідь. 5 квітня близько 14:00 вони зайшли до нього на подвір’я і попросили води.
Коли потерпілий відвернувся, один з нападників – раніше судимий за крадіжку 16-річний хлопець – взяв цеглину і вдарив потерпілого по голові. Підліток впав, його затягли в будинок, де зв’язали кабелем і почали бити. Наостанок завдали кілька ударів кухонним ножем.
Подумавши, що потерпілий помер, нападники забрали з дому монітор, системний блок, інші комплектуючі, і покинули місце злочину. По дорозі викинули знаряддя злочину у покинутого будинку.
Підозрювані зізналися в скоєнні злочину. Також у них вилучені всі викрадені у потерпілого речі. Зловмисники затримані в порядку ст. 208 КПК України. Їм загрожує покарання за ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), п. 6 ч. 2 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 4 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України. Міру покарання визначить суд.