27 сімей бійців з Дніпропетровщини вже стали власниками квартир

12 Квітня 2017 14:52

У 2017 році власниками житла вже стали 27 сімей загиблих і тяжкопоранених бійців з Дніпропетровщини. Ще 15 – вибирають квартири. Кошти на придбання житла області виділила держава. В цілому – майже 30 мільйонів гривень. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко.

«У цьому році власниками житла стануть 42 сім’ї загиблих і тяжкопоранених бійців АТО. 27 вже справили новосілля, інші ще вибирає квартири, – розповів голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резниченко. – З 2015 року в Дніпропетровській області ключі від власного житла вручили більш ніж 200 сім’ям АТОшніков ».

Власну квартиру вже придбала сім’я Помазан. Інна Помазан розповідає: вибирали житло довго, купівлею задоволені.

«Наша сім’я із селища Павлівка, квартиру купили в Дніпрі. Купівлею дуже задоволені: двокімнатна квартира, доглянутий будинок, 5-й поверх – не високомудроватя і не низько, поруч – зупинка транспорту, –поделілась дружина загиблого воїна Інна Помазан. – Планую, що вже скоро в новій квартирі буде жити дочка. Цього року Тоня закінчує школу, вступати до вузу поїде до обласного центру ».

Компенсацію на придбання квартир отримують ті, хто втратив на війні близької людини або отримав важкі поранення і має статус інваліда I або II групи. Сім’ї самі вибирають житло, яке хочуть придбати. Держава оплачує покупку. Суму, яку виділяють кожній родині, визначають індивідуально. Її розраховують за спеціальною формулою, визначеною Кабміном.