Придніпровська ТЕС дбатиме про екологічний стан довкілля

29 Січня 2015 11:38

imagesТаких домовленостей було досягнуто шляхом підписання Меморандуму між Дніпропетровською облдержадміністрацією, Громадською екологічною радою регіону та підприємством ПАТ ДТЕК «Придніпровська ТЕС».
Це перше підприємство, з яким укладено такий Меморандум. Крок за кроком до відповідального ведення бізнесу приєднуватимуться й інші організації. Про це повідомляє  сайт ОДА.

 Придніпровська ТЕС бере на себе фінансові зобов’язання та впродовж 2015-2016 років гарантує реалізацію природоохоронних заходів на загальну суму понад 46 млн грн.
«Даний Меморандум – це один з важливих кроків у налагодженні діалогу між облдержадміністрацією та бізнесом. Не дивлячись на складну ситуацію в країні, у тому числі й в енергетиці, ми не зупиняємось на досягнутому, у планах – модернізація обладнання, реалізація екологічних проектів», – сказав генеральний директор ПАТ «ДТЕК ДНІПРОЕНЕРГО» Олег Сімченко.
У липні минулого року Придніпровська ТЕС отримала «Чорну мітку» від громадськості та обласної влади, а також суворе попередження та конкретні вимоги щодо припинення несанкціонованих викидів в атмосферу. Діяльність підприємства призвела до погіршення екологічного стану та створення небезпеки для життя та здоров’я людей.
На базі Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації – підрозділу, що забезпечує реалізацію державної політики в галузі охорони довкілля, було створено платформу для конструктивного діалогу між громадськістю, владою та одним з найбільших підприємств-забруднювачів області. Упродовж трьох місяців проведено низку робочих нарад з питань дотримання природоохоронного законодавства на «Придніпровській ТЕС» за участю представників обласної Громадської екологічної ради. Підписання Меморандуму стало практичним підсумком роботи у цьому напрямку.
«Підписання Меморандуму – це тільки початок, адже ми не просто підписуємо зобов’язання сторін, а відкриваємо майданчик для спілкування між владою, бізнесом та громадськістю, – сказав голова обласної Громадської екологічної ради Олексій Ангурець.

Джерело: сайт ОДА