У Кривому Розі презентували поліцейський велопатруль (ВІДЕО)

29 Травня 2017 09:47

29 травня у Кривому Розі відбулася презентація першого велопатруля. У парку імені Федора Мершавцева двадцятеро поліцейських вперше сіли за кермо нових службових велосипедів.

“Під час презентації не обійшлось без червоної доріжки для нардепа, натомість не пролунав гімн України”, – повідомляють журналісти видання 1kr.ua.  «Перевага велопатруля в тому, що він зможе проїхати там, де не проїде службовий автомобіль. Цей патруль зможе охопити більшу зону патрулювання, ніж піший патруль. Це американська та європейська практика – і ми будемо її впроваджувати», – відсікаючи зауваження лихословів, сказав начальник Управління патрульної поліції Артур Шкроб.

Оснащення велосипеду виглядає поки що наступним чином: спеціальна сумка, місце для шолому, насос, ємність для води, проблискові маленькі маячки, ліхтарик, світовідбиваючі елементи на рамі і на колесах, задній «стоп».

Патрульні, які відтепер нестимуть службу на двоколісних велосипедах, наголошують на тому, що велосипеди у першу чергу сприятимуть безпеці громадян, а не просто мають полегшити несення служби поліцейському.