Дніпропетровський воднолижник – чемпіон світу.

4 Лютого 2015 23:27

th_danilo filchenkoЧемпіоном світу з воднолижного спорту у фігурному катанні став вихованець дніпропетровської воднолижної школи Данило Фільченко. Про це повідомляє  сайт міськради.  

16-річний воднолижник встановив власний рекорд у фігурному катанні – набрав  понад 10 тисяч балів та обійшов учасників із Канади, Австралії та США. Змагання проходили у Перу у січні цього року. Дніпропетровська команда дівчат хоч і була наймолодшою на змаганнях, проте показала гарні результати – 12 річна Соня Максименкова стрибнула на 38, 5 метрів і тепер знаходиться на 6 сходинці  світового рейтингу. Загалом збірна України посіла 6 командне місце на чемпіонаті.

Юні спортсмени представляли не тільки місто Дніпропетровськ, а й всю Україну. 2014 рік став зірковим для дніпропетровських воднолижників. З травня вони почали виступати на міжнародних турнірах, лише на Чемпіонаті Європи здобули 13 медалей. На цих змаганнях Данило Фільченко до золотої медалі у фігурному катанні і срібла за багатоборство додав бронзову медаль за стрибки з трампліну. На Чемпіонаті Європи Алекс Самойлов здобув срібну нагороду у фігурному катанні. «Особливо порадували перемогами наші дівчата, вони посіли всі три сходинки п’єдесталу Чемпіонату Європи. Чемпіонкою Європи в групі до 17 років у фігурному катанні стала наша Аня Піроженко», – сказав головний тренер збірної України з воднолижного спорту Максим Семавін. Він повідомив , що українська збірна посіла друге місце на Чемпіонаті Європи у загальнокомандному заліку у віковій групі до 14 років.