З початку року на Дніпропетровщині “попались” 62 корупціонери

8 Червня 2017 09:30

Фото з відкритих джерел

З почаку року 62 чиновники були викриті у корупції. Про це повідомили у прес-службі Управління захисту економіки в Дніпропетровській області.

“Таким чином, протягом 5-ти місяців працівники УЗЕ задокументували корупцію у діях 62 посадовців, на яких склали 105 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень”, – йдеться у повідомленні.

В УЗЕ додають: “У протиправних діях посадовців незмінно лідирує конфлікт інтересів  під час виконання останніми своїх обов’язків (79 адмінпротоколів)”.  Окрім цього, мали місце незаконні діяння, пов’язані з несвоєчасним поданням декларації – складено 25 протоколів та сумісництвом посад  – 1 протокол.

По категоріям, серед посадовців відносно яких складено адміністративні протоколи, переважають, віднесені до категорії Б – 19 осіб, В – 8, посадові особи місцевого самоврядування – 7 та 4 судді.

Окрема категорія – судді. Фіксуються порушення норм закону і з їх боку.

З метою боротьби з корупційними проявами, УЗЕ звертається з закликом до громадян, яким відома будь-яка інформація з приводу порушень ЗУ «Про запобігання корупції», повідомляти до УЗЕ в Дніпропетровській області за номером (056) 745-04-40 та на електронну адресу uze.dnepr@ukr.net.